Get fit running

The Pink Polar M400

De M400 is één van de laatste activity trackers die het merk Polar op de markt bracht én sinds een maand mijn nieuwe vriend aan de pols. Een beetje opzichtig door zijn roze kleur maar hé dat gaat me nog wel goed af denk ik dan! 

13588744_10154311166304666_1148319993_o

Ik zag menig sportieveling al met een polar om de pols trainen. Wanneer ik  stuitte op een aanbieding van coolblue ging ik gelijk overstag. Voor de roze versie én een hartslagmeter betaalde ik 109 eurootjes. Wat best een mooie deal is als je weet dat de zwarte versie voor 159 euro gemiddeld gaat en de hartslagmeter gemiddeld aan 50 euro. Dan maal ik er écht niet om dat het een roze horloge is hoor!;)

Eenmaal geleverd was ik dolenthousiast! Het horloge wordt geleverd met  opgeladen batterij maar om het horloge in te stellen moet je hem even linken met je computer.

2016-07-06 (3)

Na het ingeven van je leeftijd, lengte en gewicht wordt er nog enkel gevraagd hoe actief je door de dag bent. Ik kies voor niveau 2 gezien ik als verkoopster toch relatief veel beweeg door de dag.

2016-07-06 (7)

Op dagen dat ik niet sport schrok ik best van het aantal stappen die ik zette! Daar komt dan nog bij dat je horloge ook je caloriebehoefte voor die dag berekent. Op een gemiddelde werkdag zat ik al snel aan 2300-2400kcal, maar wanneer ik ‘s avonds dan nog langs de fitness ga  zit al snel aan 2800-3000 kcal. Ik kom pas aan de gemiddelde 2000kcal, die men steevast aanraadt voor een vrouw, wanneer ik een dagje thuis ben en enkel wat inkopen hier en daar doe.

2016-07-06 (6)

De hartslagmeter is echt wel het  handige gadget die het horloge afmaakt. Door de meting van je hartslag kan je gerichter gaan trainen. De bluetooth functie zorgt voor een automatische link met fitnesstoestellen wat het makkelijker maakt voor jezelf om op je hartslag te gaan trainen. Je polar berekent daar bovenop ook voor jou wat je maximale- en rusthartslag is en je Aerobe en je Anaerobe drempel.

2016-07-06 (8)

Zeer handig als je bijvoorbeeld wilt trainen voor een marathon of duurloop. Maar ook wanneer je wilt afvallen, wil je afvallen dan dien je rekening te houden met je hartslag. Voor een optimale vetverbranding train je optimaal aan een bepaald aantal hartslagen per minuut.

De ideale hartslag voor afvallen en vetverbranding ligt tussen de 60 en 70 procent van je maximale hartslag .

Maximale hartslag = 220 – jouw leeftijd

Als je 23 jaar oud bent zoals ik =

220 – 23 = 197

0,60 x 197 = 118,2
0,70 x 197  = 137,9

De ideale hartslag voor afvallen en vetverbranding zou dus voor mij tussen de 118 en 138 hartslagen per minuut zijn. Mijn polar geeft echter aan dat mijn maximale hartslag maar 200 is. Wat na de berekening aangeeft dat mijn ideale hartslag tussen de 106 en 124 hartslagen per minuut zit.

running

De eerste buiten loopsessie is ondertussen ook al een feit. Gezien ik nog herstellende ben van een blessure ging ik voor een kortere sessie van 10KM. Het fijne aan dit horloge is dat je op ieder moment kan kijken hoe snel je aan het lopen bent, ideaal voor intervaltraining, en na 5 minuten krijg je een kort overzicht van je gemiddelde snelheid. Na je training kan je ook kort bekijken wat de sessie voor jouw lichaam deed.

Capture

Wat denk jij? Train jij ook al met een activity tracker of hartslagmeter? 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sanne
  July 6, 2016 at 10:28 am

  Ik train nog niet met zo een hartslag. Ik zou wel eentje willen aanschaffen. Ik vind het roze wel iets hebben. Het staat leuk. 🙂

  • Reply
   julie.van.eekel@hotmail.com
   July 6, 2016 at 5:49 pm

   Ik ben alvast voorstander van de hartslagmeter 🙂 Alvast benieuwd hoe jij het zou ervaren!

 • Reply
  Bicycle, BICYCLE, BICYCLE – My Blog
  July 23, 2016 at 12:18 pm

  […] moet geen parking meer zoeken, slotje om en klaar! Ook fietst deze blauwe knapperd heel vlot, mijn Polar liet me al weten dat ik gemiddeld 22-25km per uur haal zonder me echt in te spannen. Pure […]

 • Leave a Reply