Personal

De struggle van vrouwen met kort haar

Zucht, zucht en nog eens zucht. Met m’n handen in mijn, beetje, haar staar ik naar mijn spiegelbeeld. Laat ik men wilde haren terug groeien of opnieuw kort wieken? Het zou me echter wel verlossen van de zes volgende uitspraken… 

 1. Waarom heb je dat gedaan?
  Omdat ik er zin in had? Omdat elke dag uren staan stijlen aan mijn verwilderde bos krullen had geresulteerd in kapotte lokken en een gefrustreerde vrouw?
  Snel uit bed rollen was nooit een optie
 2. Wanneer laat je het terug groeien?
  Want mensen gaan er nu eenmaal vanuit dat je het ooit terug gaat laten groeien. Wanneer je dan nog maar de kleinste blijk van twijfel toont, springen ze nog nét geen gat in de lucht. Dus mijn haar opnieuw laten groeien zou semi-gelijk staan aan toegeven aan de voorstanders van lang haar en ik haat toegeven maar ik ben nu eenmaal eeuwig nieuwsgierig.
 3. Ben je ziek dan? Heb je kanker?
  Ja, echt waar die vraag heb ik al meerdere malen effectief gekregen.

  Toegegeven, in maart ging ik voor een buzz-cut maar dan nog! Ik doneerde mijn lange haren wél aan kanker trouwens.
 4. Mannen vallen niet op vrouwen met kort haar.
  Wanneer ik zeg dat ik singel ben of luidop de vraag stel waar alle goede mannen zich verstoppen volgt wel al eens de speech dat het allemaal de fout is van mijn korte coupe.
 5. Kort staat je goed, maar ik vond je ook mooi met langer haar
  Dus eigenlijk vind je me nu lelijk?
 6. AMAI u haar is kort

 

Drie jaar deze leuke commentaren slikken – zei ze melodramatisch – en mijn ‘zininietsnieuw-kantje’ zorgden ervoor dat ik momenteel men wilde haren laat groeien en wel bekijk wat het zal geven. Praise the lord voor mijn geniale kapster die mijn gekke kuren steeds omzet in een leuke coupe 😉

Wat denken jullie van vrouwen met kort haar? En zou ik terug gaan voor lang of ..?
13556079_10154288971649666_1456680659_o

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Glen
  June 28, 2016 at 6:13 am

  Een boyscut voor vrouwen? Moet kunnen! Hoewel ik – persoonlijk – nooit fan ben geweest van de GI Jane- of Sinead-look… Maar kijk, neemt niet weg dat een vrouw er niet goed mee kan staan…
  Tenslotte, whatever makes you happy, makes you shine, no matter the cut!
  Ciao!

 • Reply
  Jolien Nathalie
  July 1, 2016 at 8:19 pm

  Ik had vroeger ook een kort kopje and I loved it! Eén van de vragen/opmerkingen die ik het meeste kreeg was of ik lesbisch was, alsof je haar iets zegt over je seksualiteit. Nu heb ik weer lang haar en ik moet zeggen dat ik het kort haar wel mis omdat dat zoveel minder tijd innam om te stijlen smorgens XD

  • Reply
   julie.van.eekel@hotmail.com
   July 1, 2016 at 8:37 pm

   Idd! Het is echt een dillema tussen ‘s ochtends snel klaar zijn en dealen met alle opmerkingen of vroeg opstaan om de krullen te temmen en dan maar enkele maanden aanhoren dat lang haar toch zo veel mooier is .. zucht! 😀 vrouwen en kapsels ..

  Leave a Reply