Fashion

#OOTD 3: Liefde voor België

Ik sta in de stockruimte wanneer ik Frank Raes voor het eerst GOAAAAAAAAAAAL door de radio hoor brullen, héél België is weer apetrots op onze rode Duivels. Begrijpelijk, onze voetballers scoorden maar liefst drie keer afgelopen zaterdag maar wanneer ik dagelijks kijk naar de ontwerpen van onze Belgische ontwerpers voel ik mij ook echt fier. Ik hou van onze Belgische designers hun pure ontwerpen en gebruik van duurzaam materiaal. En ja, I know, design komt met een prijskaartje mààr oh zo tijdloos en oh zo, zo mooi <3

De liefde voor Dries Van Noten zit in de familie. Mijn mama is nog in het bezit van enkele vintage stukken, mijn tante zweert bij een outfit van Dries voor feestelijkheden en oh ja mijn neef, die trouwde in een maatpak van Dries en zo kan ik wel even doorgaan over de liefde voor Dries binnen de familie.

Het was dan ook onvermijdelijk dat ook ik helemaal gek ben op zijn ontwerpen. Het was liefde op het eerste gezicht met deze donkerrode enkellaarsjes. Budgetproof, not so much but totally worth it in the long run. Wachten op de wintersolden was zoals wachten op het groene licht wanneer je gehaast bent. Echt moordend! Wanneer het eindelijk zo ver was, was ik zo blij als een kind met een suikerverslaving in een snoepwinkel. Eindeloos combineer plezier, super-comfortabel en helemaal city-proof dankzij de bredere hak. Aankomend winter-seizoen heeft Dries het hem echter weer geflikt en verloor ik mijn hart al aan zijn geniaal gebruik van serpenten leder ..

IMG_2632

If your hair is done properly and you’re wearing good shoes, you can get away with anything, Iris Apfel

 

IMG_2590

Twee jaar geleden ontdekte in voor het eerst de handtassen van Alex Schrijvers. Wanneer ik ga winkelen of nieuwe merken ontdek zal ik altijd als eerste de stof of het materiaal tussen duim en wijsvinger nemen om het eens ‘aan te voelen’. Zo dus ook het eerste wat ik deed bij de kennismaking met de handtassen van Alex. Het zachte materiaal en het effen, cleane oppervlak wonnen me meteen voor zich. Mijn interesse was ook meteen gewekt door dit malse kalfsleder die een streling was voor mijn vingertoppen. Als je houdt van mooi leder van topkwaliteit verwerkt in een strak artistiek ontwerp. Dan zijn de stukken van Alex Schrijvers zeker en vast iets voor jou. Elk stuk van Alex Schrijvers is 100% Belgisch alsook de leerlooierij.

 

IMG_2589

Deze handtas is eigenlijk van mijn liefste mamaatje die ze kreeg als moederdag-cadeau. Gelukkig delen wij handtassen en jassen om zo voor iets duurzamere stukken te gaan. Dit rechthoekige model  is eentje waar je jaren plezier aan hebt en eindeloos mee kan combineren. Investeren in een mooie handtas is een must-have voor elke fashionista, het tilt je outfit net dat tikkeltje hoger en in mijn ogen  betaal je ook niet alleen voor “de naam” zoals velen wel al eens durven zeggen wanneer ze het prijskaartje zien van een designer stuk. Neen, ik vind dat je voor onze Belgische ontwerpers betaalt voor het gebruik van het materiaal, de afwerking en natuurlijk het artistieke aspect. Want zeg nu zelf, dit is toch een prachtige handtas op zich en wacht tot je de rest van zijn collectie ziet!

IMG_2587

Nu zal ik er niet om liegen, in aankoop zijn deze stukken best duur. Zowel de laarsjes en de handtas waren elk €499. Aan de volle pot is dat als jonge twintiger natuurlijk even slikken maar mits wat sparen hier en daar en afwachten tot aan de solden om toe te slaan kan resulteren in echte pareltjes. Duur met goedkoop combineren is een kunst maar kan die budgetproof outfit zo perfect afwerken!

Because a woman makes an outfit her own with accessories
én ja deze pittige laarsjes en zwarte handtas zijn totally me 😉 

IMG_2584

Jeans: zara €19,95( shop hier) // Lederen jas: zara €49,95 ( shop hier een lookalike) // Hemdje: H&M €9,99 ( shop hier ) // Schoenen: Dries Van Noten €499 // Handtas: Alex Schrijvers €499( beiden niet online niet te vinden maar natuurlijk wel @Moernaut!)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply