food

Left-over fruit

Je kent het wel .. je staat in de supermarkt en slaat dolenthousiast een massa aan fruit in. Gezonde week, ik kom er aan! Maar dan is die week bijna om en ligt de helft van je fruit al iets minder fris blinkend nog in de fruitmand. De roep van chocola en koekjes was weer net iets luider .. Snel en makkelijk zijn mijn key-woorden in de keuken. Niet te veel poes-pas en makkelijk in gebruik aangezien ik always on the go ben! 

Mijn drie onmisbare tools voor deze keukenprinsessen-opdracht zijn een dunschiller, aardappelmesje en een mixer. Hier shop je trouwens, tot 13/06, de meest hippe mixers in een fris kleurtje! Gezien mijn vorige goedkopere exemplaren na enkele malen gebruik sneuvelden, raad ik je toch aan te investeren in een iets duurzamer ( lees: duurder)  exemplaar 😉

Om mij volledig in mijn rol van keukenprinses in te leven ga  ik het liefst all the way met deze roze blender van kitchenaid! Ook  handig is een uitgebreide collectie glazen potjes en flesjes.  Ik verzamel ze in alle maten en scoorde onlangs op Gent smaakt 2 glazen flesjes met draaidopje, een echte aanrader om je smoothie net iets langer te bewaren. Glazen potjes van groenten zijn trouwens ideaal, na een afwasbeurt, om te gebruiken. Wil je een net iets leuker deksel? Scoor ze dan in je lokale hema,  blokker of action!

photo-1451486242265-24b0c0ef9a51

Voor een potje van ongeveer 350-500ml inhoud mag je rekenen voor 2-3 stukken fruit. Het lekkerste is om meerdere soorten door elkaar te mixen maar een minimum van 2 verschillende soorten volstaat zeker. Doe eens gek en mix gewoon in je blender wat voor fruit er ook nog in je koelkast/fruitmand ligt. Trust me, it can never go wrong! Schillen, in grove stukken snijden en blenden die handel!

13446380_10154246463404666_15170861_o

Vul daarna  je potjes of flesjes en bewaar alles met gemak een week in de frigo. Héél handig als je je portie fruit snel binnen wilt hebben of zin hebt in iets zoet zonder toegevoegde suikers want buiten fruit gaat er niets in je blender peopz!

Wanneer je het in flesjes bewaard is het erg handig als smoothie on the go maar ook uit een potje kan je er veel mee doen.

  1. Wat dacht je van een boterham met fruit? Toast je brood ( of niet) en smeren maar! Ook lekker met nog een plakje kaas ertussen 😉 Een boterham met kaas en confituur is toch wel echt een Belgische klassieker!
  2. Vrolijk je dagelijks bakje yoghurt op met een kwakje fruit én als je echt de gezonde toer wil
    opgaan voeg dan nog een lepel ( of 2) chia zaad toe. Trust me, being healthy can be delicious!
    photo-1459162141474-3bd9d0fb079d
  3. Voor elk gebruik van confituur kan je je fruitpotje gerust de gezonde vervanger laten spelen!
  4. In een handig spuitbusje dat even in de vriezer heeft gestaan kan het ook perfect dienen als fruit coulis voor bij eender welk (na)gerecht.

Aardbeitjes zijn volop in het seizoen en het allerlekkerste wanneer ze zelf geplukt zijn. Eén van mijn liefste collega’s bracht er namelijk vandaag mee. ( Healthy yummies for our tummies dankzij Annemie! ) Wanneer je dacht dat de aardbeien van hoogstraten al lekker waren dan zal je versteld staan van de smaak van aardbeien bij je lokale fruitboer! Hop hop steunen die lokale noeste arbeid!

No Comments

Leave a Reply