Fashion

7 redenen waarom Dr. Martens een must-have zijn voor jouw garderobe

Het eerste paar Dr. Martens rolde grappig genoeg op 1 april 1960 van de werkbank recht in de handen van de Engelse werkman. Sindsdien hebben ze al een lange weg afgelegd en zijn van werkschoen uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van elke modebewuste vrouw. Neem even de tijd om de 7 redenen bij uitstek te lezen waarom ook jij nu een paar Dr. Martens nodig hebt! 

1. Prijs-kwaliteit 10/10

Een paar Dr. Martens kan je dit seizoen al vinden vanaf 135 euro voor een lage versie en voor een hoge versie tel je 145 euro neer. Wat in the long run niet extreem veel geld is als je bedenkt dat deze boots met gemak 5 jaar  aan je voetjes blijven. Wist je namelijk al dat hun “bouncing soles” werden ontworpen zodanig dat ze weerstand bieden tegen olie en vet?

2. Pass-partout? Check! 

We willen het allemaal, die ene schoen die echt bij alles gaat want hoe vaak staan we niet te twijfelen wat we gaan aantrekken? Met een paar Dr. Martens ben je al gerust dat er minstens 1 paar schoenen perfect zal matchen met je outfitdress docsdress docs summer.
Draag ze in de zomer onder een jurkje met blote benen of met een kekke kous die net boven je boot komt piepen. In de winter kan je ze gerust terug onder kleedjes combineren, ga dan voor een dikkere panty of een leuke beenwarmer.

 

 

 

 

 

 

 

3. Sock up your doc! 

Met de komst van de talloze vrolijke kousen dit seizoen zien we meer en meer dat het een trend is geworden om deze af te stemmen op je outfit. Laten deze schoenen dan ook net de perfecte match zijn om deze trend eens uit te proberen. Ga voor een preppy kousje of eentje met een gekke print in de zomer, in de winter kan je ze dan weer leuk combineren met een dikkere gebreide sok of een leuke panty met print. Het kan écht allemaal!

                                      winter sok doc

4. Always on trend, always in your style

Het leuke aan deze schoenen is dat er voor iedereen een paar is. Wat jouw eigen stijl ook mag zijn een paar Dr. Martens zal er zeker bij passen en kan je jezelf perfect eigen maken. Speel op safe bij de aankoop van je eerste paar en ga voor een effen kleur. Je kan nadien nog creatief aan de slag door te spelen met je kousen of veters. Naarmate de liefde tussen jou en je Dr. Martens groter word kan je over stappen naar een gekkere print of feller kleurtje.  Op mijn wish-list staan nog steeds de nostalgisch gele docs en de Pascal Di Antonio boots.. Shoe love IS true love they say ..

gele veter ideepascal di antonio

5. Festival proof 

 Festival-wear is een heus gegeven geworden ondanks het feit dat we  3 dagen in een tent slapen en bij slecht weer door de modder moeten ploeteren en oh ja? Zag je de rij voor de douches al? Ja… , je zal er dan maar staan met je stoffen schoentjes of minder modieuze gummy laarzen .. Geef mij dan maar mijn lakleren docs! Deze gaan al eventjes mee met mij en gezien de uitbreiding van mijn collectie besloot ik ze afgelopen zomer mee te nemen naar enkele festivals. Een happy-me want ook uit een tent gerold slaagde ik er in fashionable voor de dag te komen en eenmaal thuis zorgde een sopje voor een paar nieuwe docs!

6. Your feet will love you and you will learn how to love your feet again

Dr. Klaus Mäertens ontwierp deze schoen toen hij na een ski-ongeval zijn stuggy army boots niet meer comfortabel vond. These shoes were made to cherish your feet!
Hun brede neus zorgt ervoor dat ze niet gaan knellen aan de teentjes en de zolen zijn net kussens die je voetbed letterlijk zacht maken. Ik heb een staande job en doe makkelijk 10.000 tot meer stappen per dag. Mij zal je niet horen klagen want enerzijds ben ik graag actief en anderzijds heb ik nooit pijnlijke voetjes in mijn Dr. Martens!

bounce

7. Instant feel good

Welk humeur ik ook mag hebben, en ja donderwolk-maandag bestaat in mijn wereld, mijn Dr. Martens krikken mijn humeur steevast op. Dit Engels schoeisel heeft een bepaalde attitude over zich waardoor je net ietsje rechter zal staan in je schoenen en je jezelf net dat tikkeltje stoerder zal vinden. Omdat je ze in het Belgisch straatbeeld nog niet overal ziet onderscheid je jezelf net van de massa en zal je nergens ongezien passeren!

 

Dit seizoen vrolijken een paar lage lichtblauwe docs en een paar hoge witte mono’s mijn werkdagen! Shop ze nu hier!

white docs dr martens kous kek

P.S: Voor al mijn hippe mannelijke lezers die nu denken dat dit niet toepasselijk is voor hen ..

                                

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply